fbpx
И аз съм човек

Анцугът – майчинският haute couture

24 юни 2017

Да, правилно прочетохте. Анцунг. Не си хабете светената вода и не размахвайте разпятия – анцугът ще попие бързо.

Всички знаем, че има един определен вид панталон, който обожаваме да носим. Името му започва с „ан“ и завършва на „цуг“. Може да се каже, че някои от нас, особено ако наскоро сте станали майка, направо живеят в анцуга си.

Защо ли?

Ами, защото е удобен, еластичен, разтяга се и просто се изхлузвате във и от него за секунди, което е наистина приятно сутрин, когато сте зомбиран сомнамбул, или вечер, когато се свличате изтощени в спалнята и понякога успявате да уцелите леглото.

В майчиния ни свят анцугът е кралицата на гардероба.

Вместо бром, според нас в казармите е трябвало да показват на войниците снимки на жени в анцуг. Няма нищо, нищо по-асексуално на света от анцугът. Уж е измислен като дреха за спорт, панталон, който да се облече върху стегнати, спортни, изваяни крака, но нашият анцуг не отговаря много на замисъла си.

Когато мъжете ни видят по анцуг, те НЕ си мислят: „ОБОЖЕМОЙ, страхотна жена, БОЖЕМОЙ, колко е секси!“

Мъжете, когато ни видят по анцуг на обществено място, си казват най-вероятно нещо като: „Какво не е наред с тази госпожа? Няма ли дрехи в гардероба си? Чудя се дали изобщо се е къпала този месец? Горкичкият ѝ мъж...“

И цъкат с език. Цъкат и подминават отдалече, защото не са сигурни дали сте се къпали този месец.

Да, с анцугът изглеждаме като торба с пране. Не се знае мръсно или изпрано вече. Изглеждаме провлачени, неизгладени и отпуснати, изглеждаме така, все едно можем да клекнем без да се притесняваме, че панталонът ни ще се отпусне на коленете.

Или все едно можем да преметнем крак връз крак без да се опитваме да прикрием бельото си.

Изглеждаме спокойни, че ако се накапем с кисело мляко, спокойно можем да го забършем с мокра кърпичка и няма да се налага да се преобличаме. И спокойни, че ако минем покрай някой ръб, няма да ни се пусне бримка на анцуга.

Изобщо, изглеждаме така, все едно ни е... удобно и комфортно с анцуга.

И това е абсолютно ОК. Така и трябва да бъде. Това е униформата, която сме си избрали засега. Защото дрехите трябва да ни служат и да ни е комфортно с тях, а не обратното – ние да ги обслужваме.

Мили майки, ето ни и нас, в любимия пантоф, чорап и анцуг.

Предизвикваме ви - покажете ни любимата си домашна униформа, вашия анцунг кутюр, панталонът, който измести копринените шалвари и полата молив, споделете с нас - как изглежда вашият комфорт?

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross