fbpx
Ако имаш две дрешки

Ако ти дават дрехи от други деца, взимай ги и искай още!

24 април 2016

Ако сте бременна или току-що сте родили, със сигурност поне една приятелка с по-голямо дете вече ви е казала: "Не купувай много дрехи, аз ще ти дам ДВЕ ТОРБИ!". Често новите родители или бъдещите такива се чувстват леко притеснени да взимат дрешки на други бебета, защото 1. Искат сами да купят всичко необходимо и 2. Искат всичкото необходимо да е ново.

Ние обаче ще ви кажем - не се свенете и дърпайте, когато ви предлагат чували, пълни с чорапи, бодита, жилетки и пижами. Взимайте ги охотно, защото опитът показва, че двайсет чорапа и гащеризона никога не са достатъчни - винаги може да имате поне още двайсет.

Бебетата растат със скоростта, с която покълва боб във влажен памук, и още в края на първия месец от живота им повечето бодита и гащеризони вече са им тесни и къси. По-големите деца пък обожават да се въргалят в прах и пясък, и да лазят по корем на улицата, което прави абсолютно невъзможно едни и същи дрехи да се носят два поредни дни. Наличието на 43 бодита в гардероба, освен всичко друго, ви освобождава и от нуждата да тъпчете пералнята и да простирате (или пълните сушилня) всеки ден, което е просто фантастично.

А и, да си признаем - дори и да можеш да купиш от ВСИЧКО по много, в края на краищата това е абсолютно ненужно при наличието на толкова много почти или напълно неизползвани дрехи от други деца. Парите, които ще си спестите с размяната, може да вложите в далеч по-интересни и смислени неща!

Така че, ако днес някой добронамерен родител ви връчи торба с дрехи, вместо да се чудите как да отклоните щедрия подарък, хищно протегнете ръка и кажете "ДАЙ ГИ НАСАМ!". 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross