fbpx
И аз съм човек

Ако наистина мразите деца, това е за вас!

21 февруари 2018

Всички познаваме хора, които не искат да имат деца. И не просто не искат да имат деца, а направо не ги харесват - ама никак. Тези хора мразят идеята, че личната им независимост ще бъде застрашена от график за лягане, мръсни пелени и бебешки плач в 3 през нощта... О, извинете, това се случва на почти всяка майка.

Искахме да кажем, че има хора - и ние познаваме такива, които не само не искат собствени деца, но едва понасят изобщо съществуването на деца по света. Приемат ги като някакво необходимо зло.

Ако се разпознаете в някоя от следните мисли, ситуации или реплики, можем само да се надяваме, че четете Майко Мила! от любителски интерес, а не защото сте родител!


Някой ви подава бебе в ръцете.

"О, не, благодаря."

Поставяте бебето на земята.


Забавна игра за родители.

Пийте на екс текила всеки път, когато детето ви измрънка.

Хаха. Не, не го правете наистина. Ще умрете.


Когато някой ви попита искате ли да подържите бебето:


Роднини и приятели: "Какво би могло да е по-хубаво от това да имаш дете?"

Отговор:


Това сте вие, докато гледате как родители се опитват да укротят тръшкащите се на обществено място деца и се опитвате да си спомните дали сте си пила противозачатъчното.


Аз: "Не искам да имам деца."

Всеки възрастен в радиус от 100 км: "ГЛУПОСТИ! Пак ще си говорим след няколко години! Ще видиш сам/а! Децата са смисълт на живота! Децата са бъдещето! Децата са най-голямата радост! Деца! Деца! Деца! Много деца! Как така няма да имаш свои деца?! Как така не искаш деца?! ДЕЧИЦА!!!"


Майка ми, която чака да я "даря с внуци":


"Още спя. Минава 1 следобяд. А аз още спя. Мога да си лягам колкото късно искам и да ставам, когато искам. Защото нямам деца."


"У децата най-много харесвам това, че не отговарям за нито едно."


"Всеки път, когато ще ядеш нещо супер вкусно и любимо, поне едно дете около теб започва да гледа така."

 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross